Инфрацрвената капсула

Инфрацрвената капсула е апарат кој е наменет за слабеење и намалување на телесниот обем. Благодарение на инфрацрвените зраци и електростимулацијата, резултатите од третманот со инфрацрвена капсула се многубројни:

 • слабеење и намалување на телесниот обем;
 • отстранување на целулит;
 • продирање во масните ткива преку создадената топлина;
 • зголемување на доставувањето кислород до сите делови на телото и отстранување на токсините;
 • зголемување на брзината на хемиските реакции во телото;
 • стимулација на процесите на регенерација на ткивата;
 • зголемување на излачувањето течности;
 • предизвикување мускулна реакција без напор;
 • трофично дејствување со забрзување на метаболизмот;
 • отстранување на венско-лимфниот застој во долните екстремитети;
 • олабавувачко и релаксирачко дејство и

гимнастика на лицето.

Други третмани за Тело
Вселенски брод
Третманите во нашиот најнов апарат - вселенски брод можат да се програмираат во зависност од вашите потреби. Вселенскиот брод помага во елиминацијата на водената болест (хидроксија) и во отстранувањето на целулитот од места како: стомакот, задникот, бутовите. За таа цел се користат акупунктурните точки на sanyinjiao и yinlingquan. Третманот има...
LPG третман
LPG е најнов медицински метод кој се практикува не само за естетски, туку и за физиотерапевтски потреби. Станува збор за ефикасен, долготраен, уникатен и медицински проверен метод за отстранување целулит. LPG е светски лидер во областа на третманите на ткивата. Тој е откриен во 1986 година и е прв метод...
CACI Quantum
CACI Quantum е најнапредниот и најпрестижниот систем за третман на лице и тело, кој ќе ви овозможи двоен бенефит: од една страна нехируршки лифтинг на лице, а од друга целосно тонирање на телото. CACI Quantum ги обновува и ги редефинира фацијалните мускули, редуцирајќи ги нерамнините и брчките додека симултано ги...
Масажа со ароматични масла
Постои комплетна техника која е насочена кон воспоставување емотивна рамнотежа и внатрешно задоволство, а соодветно на тоа и на изнаоѓање хармонија на телото и убавината. Станува збор за емоционална масажа - посебен вид третман за моделирање на телото со точно одмерени зафати. Новината на таа масажа се токму ароматичните масла...