Бојадисување и третмани за коса

За здрава и квалитетна коса, пред сè е потребна правилна исхрана богата со цинк и витамин Б. Ако сакате да имате здрава и убава коса, треба соодветно да ја негувате. Под негување се подразбира косата редовно да се скратува од 1 до 2 цм., да се освежува со маски кои и даваат живост, ја прават сјајна, мека и еластична.

За регенерирање на косата најчесто се употребуваат ампули. Тие се наменети за оштетена коса, против опаѓање, против првут, против мрсење на косата, за ревитализација на косата и сл. 

Фарбањето на косата може да биде особено штетно за нејзиниот квалитет. Меѓутоа, ако се препуштите во професионалните раце на Silhouette, вашата коса ќе блеска. Соодветно на годишната доба и на (не)оштетеноста на вашата коса, ние практикуваме различни начини на бојадисување на косата. Иновативни се пените во боја со витамини кои не ја оштетуваат косата, а ја прават сјајна, здрава и убава, при тоа давајќи го ефектот бојадисана коса што се постигнува и со нормалните фарби за коса. Паралелно за вашата коса се грижиме со квалитетни силиконски капки, маски, ампули, масло и балансер кои го хранат влакното и ја прават косата совршена.   

Други третмани за Коса
Надградба на коса
Секоја жена посакува совршена коса. Надградбата на коса го постигнува ефектот којшто отсекогаш сте сакале да го постигнете со вашата коса: кратката да биде долга, ретката да биде густа. Косата што ние ја користиме за надградба на вашата е најквалитетна коса, мека како свила и лесна за одржување. Можностите што...
Бојадисување и третмани за коса
За здрава и квалитетна коса, пред сè е потребна правилна исхрана богата со цинк и витамин Б. Ако сакате да имате здрава и убава коса, треба соодветно да ја негувате. Под негување се подразбира косата редовно да се скратува од 1 до 2 цм., да се освежува со маски кои...
Бразилски третман
Бразилски третман