Body wrapping

Body wrapping е метод кој може да се изведува само во козметички салони со стручен кадар. Тој се состои од обвиткување на телото со специјална адекватна фолија која овозможува природните состојки да пенетрираат во кожата и во поткожното ткиво, каде што извршуваат разградувачки и детоксирачки функции.

Body wrapping дејствува врз отстранување на целулитот, но истовремено и го подобрува целокупниот изглед на кожата – и внатрешен и надворешен, што значи ги отстранува стриите, згрчените жили и поткожните масни перничиња. Третманот се темели врз:

  • физикална терапија (специјална импресивна терапија) и
  • препаративна козметика која се базира на специјалната фитоароматична крема што се користи при овој третман, крема која е наменета за намалување на обемот на телото, а е составена од природни етерични масла, растителни екстракти и органски овошни киселини. Кремата има повеќе дејства:
  • физиолошка стимулација и зголемување на размената на материите во поткожните ткива (разградување на масните ткива и нивно согорување);
  • активирање на лимфниот систем и зголемено спроведување на продуктите од разградувањето и токсините од поткожното ткиво врз основа на подобрена дифузија и осмоза;
  • чистење на епидермата (органски пилинг) и стимулација за создавање колаген и еластин со хидроксални киселини (подмладување на кожата) и

интензивно снабдување на кожата и поткожните ткива со крв за релаксација и виталност на кожата. 

Други третмани за Тело
Вселенски брод
Третманите во нашиот најнов апарат - вселенски брод можат да се програмираат во зависност од вашите потреби. Вселенскиот брод помага во елиминацијата на водената болест (хидроксија) и во отстранувањето на целулитот од места како: стомакот, задникот, бутовите. За таа цел се користат акупунктурните точки на sanyinjiao и yinlingquan. Третманот има...
LPG третман
LPG е најнов медицински метод кој се практикува не само за естетски, туку и за физиотерапевтски потреби. Станува збор за ефикасен, долготраен, уникатен и медицински проверен метод за отстранување целулит. LPG е светски лидер во областа на третманите на ткивата. Тој е откриен во 1986 година и е прв метод...
CACI Quantum
CACI Quantum е најнапредниот и најпрестижниот систем за третман на лице и тело, кој ќе ви овозможи двоен бенефит: од една страна нехируршки лифтинг на лице, а од друга целосно тонирање на телото. CACI Quantum ги обновува и ги редефинира фацијалните мускули, редуцирајќи ги нерамнините и брчките додека симултано ги...
Масажа со ароматични масла
Постои комплетна техника која е насочена кон воспоставување емотивна рамнотежа и внатрешно задоволство, а соодветно на тоа и на изнаоѓање хармонија на телото и убавината. Станува збор за емоционална масажа - посебен вид третман за моделирање на телото со точно одмерени зафати. Новината на таа масажа се токму ароматичните масла...