Парафанго

Парафанго е светска хит-терапија за отстранување на целулитот. Парафанго терапијата е комбинација на парафин кој во себе содржи морска кал и препарати врз база на аминофилна АНА киселина, морски алги, минерали и егзотични билки.

Парафинот е производ кој се добива со преработка на нафта и има особина да ја задржува топлината, со што наоѓа примена во козметиката и естетиката на тело и лице. Топлиот слој на парафин ја зголемува циркулацијата и ги отвора порите на кожата. Парафинскиот третман има ефект на мини сауна која дејствува врз рапавата и сува кожа, правејќи ја мека, мазна, свежа и подготвена да впива влажност.

Третманите со топол парафин одамна се користат во медицината и физиотерапијата за ублажување на болки предизвикани од артритис, од повреди на мускулните тетиви, како и за ублажување на болки во стапалата, отоци и реуматични заболувања.

Парафинските третмани се наменети за рацете, стапалата, лицето и за отстранување на целулитот.

Морската кал, која исто така е дел од парафанго третманот, е составена од минерална вода и морска земја, олигоелементи кои ги врзуваат токсините, ги исфрлаат од порите, а кожата и ткивото хидратираат и се ревитализираат.

Други третмани за Тело
Вселенски брод
Третманите во нашиот најнов апарат - вселенски брод можат да се програмираат во зависност од вашите потреби. Вселенскиот брод помага во елиминацијата на водената болест (хидроксија) и во отстранувањето на целулитот од места како: стомакот, задникот, бутовите. За таа цел се користат акупунктурните точки на sanyinjiao и yinlingquan. Третманот има...
LPG третман
LPG е најнов медицински метод кој се практикува не само за естетски, туку и за физиотерапевтски потреби. Станува збор за ефикасен, долготраен, уникатен и медицински проверен метод за отстранување целулит. LPG е светски лидер во областа на третманите на ткивата. Тој е откриен во 1986 година и е прв метод...
CACI Quantum
CACI Quantum е најнапредниот и најпрестижниот систем за третман на лице и тело, кој ќе ви овозможи двоен бенефит: од една страна нехируршки лифтинг на лице, а од друга целосно тонирање на телото. CACI Quantum ги обновува и ги редефинира фацијалните мускули, редуцирајќи ги нерамнините и брчките додека симултано ги...
Масажа со ароматични масла
Постои комплетна техника која е насочена кон воспоставување емотивна рамнотежа и внатрешно задоволство, а соодветно на тоа и на изнаоѓање хармонија на телото и убавината. Станува збор за емоционална масажа - посебен вид третман за моделирање на телото со точно одмерени зафати. Новината на таа масажа се токму ароматичните масла...