Третман со завои

Како и целулитот, и масните наслаги претставуваат проблем за телото. За нивно отстранување е погоден третманот со завои, кој може да биде топол и ладен. Овој третман се состои во нанесување специјални завои, натопени во посебни концентрати, на оние делови од телото каде што се локализирани масните наслаги што сакате да ги отстраните. Третманот со завои делува сосем природно и неговото дејство е тројно:

  • разградување на масните ткива и нивно согорување;
  • активирање на лимфниот систем и
  • регенерација на кожата.

Овој третман е особено погоден за областа околу половината, при што со само три третмани ќе изгубите еден конфекциски број.

Други третмани за Тело
Вселенски брод
Третманите во нашиот најнов апарат - вселенски брод можат да се програмираат во зависност од вашите потреби. Вселенскиот брод помага во елиминацијата на водената болест (хидроксија) и во отстранувањето на целулитот од места како: стомакот, задникот, бутовите. За таа цел се користат акупунктурните точки на sanyinjiao и yinlingquan. Третманот има...
LPG третман
LPG е најнов медицински метод кој се практикува не само за естетски, туку и за физиотерапевтски потреби. Станува збор за ефикасен, долготраен, уникатен и медицински проверен метод за отстранување целулит. LPG е светски лидер во областа на третманите на ткивата. Тој е откриен во 1986 година и е прв метод...
CACI Quantum
CACI Quantum е најнапредниот и најпрестижниот систем за третман на лице и тело, кој ќе ви овозможи двоен бенефит: од една страна нехируршки лифтинг на лице, а од друга целосно тонирање на телото. CACI Quantum ги обновува и ги редефинира фацијалните мускули, редуцирајќи ги нерамнините и брчките додека симултано ги...
Масажа со ароматични масла
Постои комплетна техника која е насочена кон воспоставување емотивна рамнотежа и внатрешно задоволство, а соодветно на тоа и на изнаоѓање хармонија на телото и убавината. Станува збор за емоционална масажа - посебен вид третман за моделирање на телото со точно одмерени зафати. Новината на таа масажа се токму ароматичните масла...