Третмани
Вакуум масажа
Вакуум масажа е терапевтска масажа која се користи за обликување на телото, за намалување на целулитот, како и за некои болести од типот на настинки, бронхитис, пневмонија. Ефектите од оваа масажа се резултат на вакуумот кој предизвикува локален проток на крв и лимфа меѓу кожата и подлабоките ткива. Вакуум масажата...
Гипсени бермуди
Третманот со гипсени бермуди е идеален за отстранување на целулитот од областа на задникот и бутовите. Третманот започнува со нанесување на лосиони и серуми за елиминирање на токсините од организмот за потоа да се нанесе смеса која за кратко време се стврднува како калап од гипс околу вашите бутови. Резултатот...
Body wrapping
Body wrapping е метод кој може да се изведува само во козметички салони со стручен кадар. Тој се состои од обвиткување на телото со специјална адекватна фолија која овозможува природните состојки да пенетрираат во кожата и во поткожното ткиво, каде што извршуваат разградувачки и детоксирачки функции. Body wrapping дејствува врз...
Алго пакување
Алго пакување е третман со морски алги богати со витамини, олигоелементи и минерали. Овој третман се користи за прочистување на телото, како и за намалување на проблемите со масните наслаги.
Ултразвучните третмани
Ултразвучните третмани за третман на кожата пред вас отвораат нови можности. Ефектите од ултразвукот се двојни: термички ефекти: ултразвучните бранови се апсорбираат во кожата, се претвораат во топлинска енергија и водат кон стимулација на крвта и лимфниот систем, кон забрзување на метаболизмот и кон зајакнување на крвите садови; хемиски ефекти:...
Третман со завои
Како и целулитот, и масните наслаги претставуваат проблем за телото. За нивно отстранување е погоден третманот со завои, кој може да биде топол и ладен. Овој третман се состои во нанесување специјални завои, натопени во посебни концентрати, на оние делови од телото каде што се локализирани масните наслаги што сакате...
Ултразвучна кавитација
Ултразвучна кавитација е напреден третман за разложување на масните наслаги, при што се добива ефект на липосукција без хируршка интервенција. Кавитацијата се практикува за неинвазивно, безболно и сигурно обликување на стомакот, колковите, бутовите, задникот, колената и надлактиците. По третманот, површината на кожата, крвните садови, нервите и мускулите остануваат недопрени и...
Аква мезотерапија
Аква мезотерапија е нехируршки медицинско-козметички третман, кој се состои во внесување на различни активни супстанции, растителни екстракти и витамини во подлабоките слоеви на кожата и поткожното ткиво. Оваа техника во медицината се користи веќе 50 години како терапија против болки, спортски повреди, дегенеративни заболувања, а денес наоѓа примена и во...
Радиофрекфенција
Овој третман се постигнува преку апарат со висока фреквенција, при што се предизвикува ротација и судирање на масните клетки и стимулација на топлина. Третманот е пријатен и релаксирачки и струјата воопшто не се чувствува. Со радиофреквенцијата се подобрува функцијата на клетките и циркулацијата, се зголемува колагенот во ткивата и се...
Липолиза
Липолиза е третман за отстранување на масти, кој допира до најдлабоките слоеви на кожата. Липолизата се користи за третман помали области со масти врз кои не влијаат диетите и вежбите. Овој третман е најефективниот светски нехируршки третман за намалување на мастите. 
Инфрацрвената капсула
Инфрацрвената капсула е апарат кој е наменет за слабеење и намалување на телесниот обем. Благодарение на инфрацрвените зраци и електростимулацијата, резултатите од третманот со инфрацрвена капсула се многубројни: слабеење и намалување на телесниот обем; отстранување на целулит; продирање во масните ткива преку создадената топлина; зголемување на доставувањето кислород до сите...
Mикромасажер
Третманот со микромасажер е дермален, неинвазивен третман докажан во својата ефикасност при отстранувањето на целулитот. Микромасажерот помага за разбивање на мастите во повеќе едноставни молекули и за зголемување на циркулацијата на крвта. Тој предизвикува и отстранување на отровите од телото. Редовната терапија со микромасажер се покажува како ефикасен начин во...